Op dit moment is er (bijna) niets te plukken. We wachten met smart op de zomerbloemen. Zodra u weer kunt plukken. Of meldt u zich aan voor de nieuwsbrief.

Proefjaar voor Yersekse pluktuin

YERSEKE – Een zelfgeplukte bos tulpen op tafel? In een maandag geopende pluktuin tussen de Postweg en de Breedsendijk net buiten Yerseke, heb je keuze uit vijftig soorten. ,,Ze staan allemaal door elkaar. Zelf zou je netjes per soort in rijen zetten, maar dit schijnen de mensen leuker te vinden”, zegt Loran Steketee.

Het is voor de 25-jarige zoon van een bollenhandelaar nog een beetje aftasten, maar het concept van zijn maandag geopende pluktuin lijkt aan te slaan ,,Vooral ’s middags, als de scholen uit zijn, is het druk.”

De keuze is nu nog beperkt tot tulpen. ,,De hyacinten en narcissen zijn nu al uitgebloeid. Als de tulpen voorbij zijn staat er even niets in bloei, dan is het wachten op de irissen, gladiolen, lelies en dahlia’s. Volgend jaar gaan we dat anders aanpakken. Dan zorgen we dat er tussen april en september altijd wat bloeit. Wat dat betreft is dit echt een proefjaar.”

In tegenstelling tot andere pluktuinen, is het bij Loran allemaal zelfbediening. Op de tafels liggen scharen om de stelen af te knippen en de bloemen te verpakken. ,,Voor vijfentwintig cent per steel heb je voor weinig al snel een grote bos.”

Tekst & beeld: PZC