Afrekenen

Pluktuin Hoogerheide

Op initiatief van de familie Uitdewilligen en de firma Steketee uit Yerseke zijn hier maar liefst 300.000 bloembollen van 60 verschillende soorten geplant. Het gaat onder andere om irissen, narcissen en tulpen in alle kleuren.

De bloemen staan straks in kleurrijke vakken met daartussen graspaden. Het is de bedoeling dat mensen vanaf eind maart tot en met september 2018, zelf een boeket mogen komen plukken. Voor een relatief laag bedrag kunt u dan een fraaie bos bloemen mee naar huis nemen. Loran Steketee legt uit dat bij de betaling uitgegaan wordt van de eerlijkheid van de mens: “Mensen kunnen straks zes dagen per week gebruik maken van deze pluktuin. Alleen op zondag is de tuin gesloten. Aan de ingang komt een bord te staan waarop de prijzen per steel vermeld worden en een kassa waar de mensen zelf het geld in kunnen deponeren. We vertrouwen dat de mensen de geplukte bloemen zullen afrekenen, de kassa zal niet bemenst zijn”.

Wethouder Van Agtmaal nam een kijkje bij de werkzaamheden die nu aan de gang zijn en noemt het initiatief een aanwinst voor de gemeente: “Zoiets kennen we hier in de gemeente nog niet. Ik ben heel benieuwd hoe het hier volgend voorjaar uitziet en hoop dat het een groot succes wordt”.

De firma Steketee realiseerde eerder met succes in Yerseke en omgeving dergelijke pluktuinen.

Tekst & beeld: Woensdrecht nieuws.nl

Afrekenen